maanantai 21. kesäkuuta 2010

Puujunarata

Puujunaratojen osien hintavertailu

BR-lelut, KIDS-WOOD CITY -8 pitkää rataosaa

Lisäpakkaus, jossa on 4 suoraa ja 4 kaartuvaa rataosaa sekä 2 puuta.
Hinta 10 euroa


Esimerkiksi Lelutalo, Brio-lisäosat
Neljä kpl suoria kiskoja ja neljä kappaletta kaarrettuja kiskoja.
Hinta 15 euroa


Tuotteet ovat jokseenkin identtiset, eikä niitä erota toisistaan paketista purkamisen jälkeen. Osia voi siis käyttää täydentämään toisen merkkistä puujunarataa. Halvemmassa vaihtoehdossa on lisänä kaksi puuta.

Säästö valitsemalla halvempi merkki jo yhdessä tuotteessa 5 euroa.

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Ilmaiset lelut

Tämä säästövinkki sopii hyvin perheisiin, joissa on pieniä lapsia. Ilmaisia leluja nimittäin on saatavilla pienille lapsille. Kuvan x-tra maissihiutaleiden (erittäin edullista aamiaista muuten, 750 gramman laatikko taisi olla hieman yli yhden euron) laatikko sopii esimerkiksi ilmaisesta lelusta. Yhdessä lapsen kanssa voi laatikkoon leikata kurkistusluukun silmäaukoksi ja näin onkin taikakypärä valmis. Jos tallessa saattuu olemaan sopivia tarroja, voi niillä koristella kypärää. Tai vaikkapa tussilla piirtää koristeita. Pienten lasten mielikuvitus pitää huolen siitä, että kaikkien lelujen ei tarvitse olla useiden kymmenien eurojen arvoisia kaupasta hankittuja.

Isommista pahvilaatikoista voi tehdä vaikka leikkikodin tai vauhtiauton, vain kekseliäisyys on rajana mitä laatikoista voi tehdä. Muutaman päivän leikkien jälkeen voi sitten nämä ilmaiset lelut laittaa huoletta pahvinkeräyslaatikkoon ja mitään säilytysongelmaakaan ei muodostu. Uusia kun tulee sitten myöhemmin varmasti lisää.

Digikuvista Canvas-taulu

Useissa kuvapalveluissa on mahdollista teettää omista digikuvista taulu. Canvas-taulu tarkoittaa siis perinteisen mallista taulua, jossa kangas on pingotettu puukehyksen ympärille.


Tässä on hintavertailu useasta toimittajasta. Kaksi pientä kokoa valittiin 20 x 30 cm ja 40 x 40 cm sen vuoksi että ne sopivat hyvin hieman heikkotasoisemmillekin omille digikuville. Ja myös sen vuoksi että isommat koot kuten yhden metrin levyiset taulut maksavat jo yli 100 euroa.

Posterplease.fi
20 x 30 cm 19,95€
40 x 40 cm 34,95€
Toimituskulut 6,00€

Ifolor
20x30 cm Taidekangasta, puinen kehys EUR 29,95
40x40 cm Taidekangasta, puinen kehys EUR 49,95
Hintaan lisätään posti- ja käsittelykulut painon mukaan, canvas-taulut alkaen 6,95

Colorkolmio.fi
20 x 30 cm 39,80€
40 x 40 cm 54,70€
Lähetyskuluista ei löydy mainintaa.

Eiri
Canvastaulu 20x30 cm 49.90€
Canvastaulu 40x40 cm 69.90€
Lähetyskulut eivät sisälly hintaan, mutta niiden suuruudesta ei löydy mainintaa.

20x30 kokoisen taulun kokonaishinnaksi tulee siis noin 26 - 56 euroa ja suuremman taulun hinnaksi 41 - 76 euroa, kun tilataan yksi taulu ja lähetyskulut huomioidaan. Hintavaihtelu on siis melkoinen, hintaero halvimman ja kalleimman välillä on noin kaksinkertainen. Jos tarve on tilata vaikkapa viisi taulua, voi säästää noin 150 euroa. Digikuvista tehty taulu on myös huomattavasti edullisempi vaihtoehto käsinmaalattuun verrattuna.

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Älä heitä ruokaa hukkaan

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen vuodelta 2007 olevan selvityksen mukaan hukkaan menevä ruoka aiheuttaa suuremmat ympäristövaikutukset kuin elintarvikepakkaukset. Jopa 10 % ravinnosta joutuu roskikseen.


Tänä päivänä taas uutisissa kerrotaan, että suurin osa hukkaan menevästä ruoasta lentää roskiin kotikeittiöistä ja lounastajien lautasilta. Näin siis arvioidaan elintarvikealan hävikkitutkimuksessa.

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n, Laatuketjun ja monien elintarvikealan toimijoiden Foodspill-yhteistutkimus selvittää ruokahävikin määrää, syitä, ympäristövaikutuksia ja vähentämiskeinoja.

Koska ihmiset syö satoja kiloja vuodessa, niin hukkaan menee helposti sadoilla euroilla ruokaa vuodessa. Ruokaostokset ja ateriointi kannattaa siis pyrkiä suunnittelemaan siten, että ruokaa ei turhaan heitetä roskiin. Kiinnitä huomio roskiin menevän ruuan määrään ja tarpeen mukaan pienennä aterialle tehtävän ruuan määrää. Jos ajoittain esimerkiksi perunat menevät pilalle, tarkista niiden oikea säilytys ja harkitse pitääkö niitä ostaa pienemmissä erissä. Jos lämpimän aterian kokoa pienentää hieman, niin täytteeksi voi varata vaikka edullisen ja terveellisen banaanin, joka säilyy hyvin useita päiviä huoneenlämmössäkin.

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Vertaile aina

Tätä ei ihan heti todeksi uskonut, mutta alla kuvakaappaus todisteeksi.


Pikalainafirmoja on moitittu koronkiskonnasta ja huikeista vuosikoroista. Nähtävästi alan uusi toimija tarjoaa 200 euron pikalainaa ilman kuluja. Taas siis kannattaa muistaa valveutuneen säästäjän perussääntö: Vertaile aina hintoja, olkoon kyseessä mikä tahansa tuote tai palvelu. Suinpäin ei kannata mennä ensimmäisenä mieleentulevaan yritykseen asiakkaaksi.

Yksittäisten palveluja tarjoavien yritysten hintojen vertailu voi olla työlästä, mutta moniin aloihin ja tuotteisiin löytyy vertailusivuja, kuten aiheeseen liittyvä pikavipit-luettelo ilmoittaa listaavansa palveluita, joiden pikavippien korko ja kulut ovat alhaisimmasta päästä.

Ihan pikaisesti Vertaa.fi-palvelusta ei löytynyt pikalainojen vertailua, mutta muuten palvelu on kaiketi Suomen suurin ja tunnetuin vertailusivusto. Tämä ja vastaavia sivustoja kannattaa käydä selailemassa ennen ostopäätöstä. Jos suoralta kädeltä ei muista tai tiedä mistä vertailuja löytyy, niin Google auttaa aina hädässä, hakusanaksi vaikkapa "pikavippi vertailu".