torstai 22. maaliskuuta 2012

Tuulilasin korjaus

 Auton tuulilasi rikki? Mitä tehdä, viedä auto merkkiliikkeeseen ja vaihdattaa uusi tuulilasi?

Entäpä vaihtoehtona tuulilasin korjaus? Tässä esimerkkinä erään Volkswagenin tuulilasin korjaus ja vaihtaminen uuteen.

Päivän hinnat kolmelle eri vaihtoehdolle:
- tuulilasin korjaus Pilkington-lasiliikkeessä hinta 50 euroa
- tuulilasin vaihtaminen uuteen Pilkington-lasiliikkeessä hinta noin 330 euroa
- tuulilasin vaihtaminen uuteen Volkswagenin merkkiliikkeessä hinta noin 650-700 euroa

Hintahaitari on siis melkoinen, 50 eurosta noin 700 euroon. Kaikkia tuulilasin vaurioita ei voida korjata, mutta vaihtoehtojen tutkiminen kannattaa varmasti. Useissa lasiliikkeissä mainitaan jotain tähän tyyliin "Lasin halkeamat korjaamme 20 senttiin asti." 

Vaikka olisi tottunut huollattamaan auton merkkiliikkeessä esimerkiksi takuuaikana tai muutenkin, kannattaa aina kysellä vaihtoehtoja. Tässäkin tapauksessa saattaa saada aivan saman uuden tuulilasin toisessa liikkeessä asennettuna satoja euroja halvemmalla.

Huomaa että hinnat vaihtelevat myös auton / lasin mallin mukaan sekä lasin varusteiden mukaan. Esimerkiksi tuulilasissa saattaa olla lasiantenni ja sadeanturit.

2 kommenttia:

  1. Ei ole kovin hintavaa tuo tuulilasin korjaus. Meillä kun se pitäisi tehdä Audiin. Osui kivi maantiellä siihen, joten nyt siinä on särö. Täytyykin kysyä näistä vaihtoehdoista ja selvitellä, mikä liike korjaisi tai vaihtaisi meidän tuulilasin. https://lasivakuutus.fi/auton-tuulilasin-vaihto/espoo/

    VastaaPoista
  2. Oli mukava nähdä hintoja. Meidän täytyy tuulilasi vaihtaa toiseen autoomme. Ennen ei ole tällaista tilannetta tullut vastaan. Siksi en ollutkaan tietoinen, minkälaisista hintaluokista puhutaan. https://www.tuulilasipalvelu.fi/tuulilasipalvelu

    VastaaPoista