Mikäli et ole vielä kiinnittänyt ruuan kilohintaan huomiota, aloita tarkkailu ja säästäminen nyt.
Normaalisti aikuinen syö pääaterialla noin 400 - 500 grammaa ruokaa riipumatta ruuan hinnasta. Jos aterian kilohinta on 3 euroa, aterian koko hinta saattaa olla 1,50 euroa. Mutta jos ateria sisältää vaikkapa pihvin, jonka kilohinta kaupassa on 18 euroa, muodostuu pakosti koko aterian hinnaksi yli 5 euroa.
Kun muistaa, että aterioita on vuodessa monta sataa, säästö saattaa olla jopa tuhansia euroja vuodessa.
Ohjeellisia kilohintoja:
Kana/broileri: pyri reilusti alle 10 euron kilohintaan
Suosi alle 1 euron kilohintoja: esimerkiksi makaroni, hedelmät ja vihannekset ovat varsinkin sesonkiaikaan tai tarjouksessa jopa alle 50 senttiä/kilo.
Lihaleikkeet: Esimerkiksi kalkkunaleike on markettihintaan 7,90 euroa/kilo, mutta lähes samansisältöinen toisen valmistajan pienempi kalkkunaleikepaketti onkin 17 euroa/kilo.
Kilohintojen tarkkailussa ei kannata kuitenkaan mennä liiallisuuksiin. Ruuan ravitsevuus, monipuolisuus ja terveellisyys kannattaa pitää myös mielessä.
Bloggaajat kuin olet hyvin harvat World Wide Web ja olen iloinen löysin sinut. Se on kuin löytää helmi meressä, kova mutta hedelmällistä. Onnea ja terveisin.
VastaaPoistaOsta Käyttöjärjestelmä